Over mij

Ik ben Janet Back-Eversdijk. Als oefentherapeut Cesar ben ik in december 1998 met mijn praktijk begonnen, na mijn afstuderen in datzelfde jaar aan de Hogeschool Utrecht (opleiding Oefentherapie Cesar). Toen de opleiding kon worden aangevuld met een bachelor, ben ik die eveneens gaan volgen. De bachelorgraad behaalde ik in 2011. In 2005 heb ik mijn huidige praktijk geopend aan de Boterbloem 1 in Kapelle en sinds 2015 is er ook een vestiging in Yerseke.

Kinderoefentherapie en bedrijfsoefentherapie

Op woensdagmiddagen behandelt een kinderoefentherapeute van Kinderoefentherapie Zeeland, in mijn praktijk speciaal klachten van kinderen met een achterstand in de motoriek. Aanmelding: Kinderoefentherapie Zeeland.

Voor Werkfit bedrijfsoefentherapie werk ik bij bedrijven op locatie als bedrijfsoefentherapeut.

Janet over haar werk:

“Mensen halen er zo veel voldoening uit als ze weer in staat zijn dingen zélf te doen. Eenvoudige handelingen of werkzaamheden waarvan ze dachten dat ze die nooit meer zelf zouden kunnen doen. Het is mijn kracht als oefentherapeut mensen hierin wél te laten slagen. Dat kan tot op iedere leeftijd. Zelf weer groente kunnen schoonmaken bij het aanrecht bijvoorbeeld of weer kunnen tuinieren. Persoonlijke coaching op weg naar zelfredzaamheid is voor mij dan ook de kern van het werk van een oefentherapeut. Nieuwe houdings- en bewegingsgewoontes aanleren zodanig dat die (weer) geautomatiseerd toegepast worden. Als ik dat bij mijn cliënten weet te bereiken, ben ik tevreden.

De cliënt staat voor mij altijd centraal. Dat betekent dat ik altijd overleg met andere (para)medici als dat aan de orde is. Zodat de cliënt eenduidige informatie krijgt en de lijnen voor hem of haar kort zijn.”

Janet Back-Eversdijk / Oefentherapeut Cesar