Wanneer oefentherapie?

Oefentherapie is een veelzijdige behandelingsmethode die effectief kan zijn bij een breed scala aan klachten en aandoeningen. Als u zich afvraagt wanneer oefentherapie een geschikte optie is, bekijk dan deze lijst van situaties waarin oefentherapie een waardevolle rol kan spelen in uw gezondheid en welzijn:

Oefentherapie is relevant bij klachten zoals:

 • Hoofdpijn veroorzaakt door spierspanning in de schouder-nekspieren

  Indien u lijdt aan hoofdpijn als gevolg van overmatige spierspanning in de schouder-nekregio, kan oefentherapie u helpen om de spieren te ontspannen en de pijn te verminderen.

 • Pijn in uw rug, heupen of knieën

  Oefentherapie biedt effectieve methoden om de pijn te verminderen en de mobiliteit te verbeteren bij aandoeningen die verband houden met de rug, heupen of knieën.

 • Bekkenbodemklachten, inclusief incontinentie, tijdens of na een zwangerschap

  Zwangerschap kan het bekkenbodemgebied aanzienlijk beïnvloeden. Oefentherapie kan helpen om de bekkenbodemspieren te versterken en incontinentie te verminderen.

 • Houdingsafwijkingen bij kinderen en jongvolwassenen

  Oefentherapie is een effectieve benadering om houdingsproblemen bij jonge mensen te corrigeren en hen te helpen een gezonde lichaamshouding te ontwikkelen.

 • Ademhalingsproblemen

  Voor mensen met ademhalingsproblemen biedt oefentherapie technieken om de ademhaling te verbeteren en de longfunctie te optimaliseren.

 • Chronische pijn: hoe kunt u daar mee omgaan?

  Chronische pijn kan een verwoestende impact hebben op uw leven. Oefentherapie kan u helpen om effectieve strategieën te ontwikkelen om met chronische pijn om te gaan en uw kwaliteit van leven te verbeteren.

 • Slaapproblemen

  Slaapproblemen kunnen diverse oorzaken hebben, waaronder spierspanning en stress. Oefentherapie kan helpen om deze problemen aan te pakken door ontspanningsoefeningen en slaaphygiëneadvies.

 • Werkgerelateerde klachten

  Oefentherapie kan ook bijdragen aan het verlichten van klachten die verband houden met uw werk. Bijvoorbeeld door het aanleren van goede houdingsgewoonten tijdens uw werk of het verminderen van overmatige spierspanning.

Als u één of meerder van deze klachten ervaart, overweeg dan oefentherapie als een waardevolle benadering om uw gezondheid en welzijn te verbeteren. Neem contact op om een persoonlijk behandelplan te bespreken dat aansluit bij uw specifieke behoeften en doelen.

Algemene folder